Bargerveen

Waarom deze kennisdag?
Voor het natuurgebied Engberstdijksvenen is een LIFE subsidie verstrekt om zo hydrologisch herstel van het natuurgebied mogelijk te maken. Eén van de onderdelen binnen LIFE is het delen van kennis door het ophalen en verspreiden van projectinformatie. Waarom zelf een wiel uitvinden als …. De kennis die wordt opgedaan, wordt ingezet in het project AddMire LIFE dat als projectnaam aan het hydrologisch herstel van Engbertsdijksvenen is gegeven. Daarnaast zal de kennis die wij opdoen worden gebundeld in een “best practice manual” een handboek waardoor onze inzichten beschikbaar zijn voor toekomstige veenherstelprojecten.

Webinar
Binnen LIFE is het de bedoeling om buitenlandse projecten te bezoeken om kennis op te halen. Maar omdat we middenin een Corona-crisis zitten kunnen we helaas niet onze kennis ophalen in het buitenland door middel van een fysiek bezoek aan de gebieden. Met de organisatie van een Webinar willen we alle genodigden zo goed mogelijk meenemen in de te delen kennis.

Kennis ophalen
Matthijs Schouten zal als dagvoorzitter van de dag een kort college geven over het hoogveen waar het vooral gaat over de vraag “Hoe werkt een hoogveensysteem?” Daarnaast zal ingezoomd worden op drie buitenlandse projecten waar wordt verteld over het hoogveenherstel gelegen in Ierland, Duitsland en Belgie. Ook zal een binnenlandsproject besproken worden, in dit geval het hoogveenherstel in Bargerveen. Bij het ophalen van kennis gaan we op zoek naar de overeenkomsten en leerpunten die bij deze projecten benoemd worden.

Vragen?
Mocht je vragen hebben, dan kun je die via het onderstaande formulier stellen.