Herontwikkeling Hugo R. Kruytgebouw

Op donderdag 3 juni is er een bijeenkomst over de besluitvorming rond de herontwikkeling van het Hugo R. Kruytgebouw. Tussen 13.30 uur en 15.30 uur kun je digitaal in gesprek met de stuurgroep.

Achtergrond
In het najaar van 2019 werd het nieuws bekend dat de Universiteit Utrecht het Hugo R. Kruytgebouw wil herontwikkelen. Dit besluit kwam onverwacht, omdat er tot die tijd gedacht werd aan nieuwbouw voor biologie en scheikunde van de faculteit Bètawetenschappen. Er was weinig tijd om alle informatie te delen en in te gaan op alle vragen en daardoor waren veel medewerkers binnen de faculteit overvallen door dit besluit. Vragen en zorgen vanuit de faculteit kregen onvoldoende aandacht.
Het bestuur heeft een stuurgroep gevormd waarbij de bestuursdienst en de faculteit het hun prioriteit maakten om samen voor de huisvestingsopgave van de faculteit te staan. De tijd die hiervoor is genomen lijkt misschien lang, maar was nodig om weer op één lijn te komen.

Er is gesproken over wat nodig is om weer vooruit te kijken. Vanuit de faculteit kwam de wens om in ieder geval nog eens goed met elkaar te spreken over de besluitvorming rond het Kruytgebouw. Het gaat immers over de toekomst van de huisvesting van biologie en een deel van scheikunde en natuurkunde.
Daarom nodigen we je graag uit voor een bijeenkomst op donderdag 3 juni tussen 13.30 uur en 15.30 uur. De bijeenkomst wordt vanwege de corona-maatregelen digitaal gehouden via deze website en in de Marius Buitingzaal van sportcomplex Olympus kunnen we ongeveer 30 medewerkers ontvangen. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich kan voorbereiden op dit gesprek, sturen we je vooraf ook een overzicht van de belangrijke argumenten die hebben geleid tot het besluit.

In deze bijeenkomst gaat het gesprek over de volgende onderwerpen:
1. We nemen je mee in de onderbouwing die heeft geleid tot het besluit over het Kruytgebouw
2. We gaan graag in gesprek over het besluit en de onderbouwing van toen
3. We nemen de tijd om je zorgen en vragen te bespreken en begrijpen zodat we dit mee kunnen nemen in het vervolg

Coronamaatregelen en livestream
Vanwege de coronamaatregelen organiseren we een livestream van deze bijeenkomst. Via deze website kun je de bijeenkomst volgen en zowel van te voren als live je vragen stellen. In de Marius Buitingzaal van sportcomplex Olympos kunnen we ongeveer 30 collega’s ontvangen. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk vragen van de digitale deelnemers worden beantwoord.

Aanmelden via website
Via het formulier op deze pagina kun je je aanmelden voor de bijeenkomst. Je kunt aangeven of je de livestream via je computer volgt, of dat je liever op locatie aanwezig bent. Wij laten je op tijd weten of dit kan. Op 3 juni kun hier de bijeenkomst volgen. Een week van te voren komt hier de notitie met de argumenten over de besluitvorming te staan.

Contact
Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stel ze via Kruytgebouw@uu.nl t.a.v. Ilse Schipper, communicatieadviseur van Vastgoed en Campus.

English
The meeting about the redevelopment of the Kruyt building will be held in Dutch. It is, of course, possible to ask your questions in English.